Løypenett i fjellet og skisporet med Lenningen Løypelag

Skiløype, Valdres

Hjem » Skiløype » Løypenett i fjellet og skisporet med Lenningen Løypelag

Den første dagen i Skisporet

I sluttdelen av januar så var vi med å preparere løypenettet på Lenningen, og vi ble i tillegg med en tur opp i terrenget til Spåtind med løypekjører Syver Thon, eier av Lenningen Fjellstue. Vi ble med Syver fra start til slutt i hans løypemaskin og preparerte førsteklasses skiløyper fra Lenningen Fjellstue, utover i Langsua Nasjonalpark, rundt Røssjøen og langs Ølsjølitoppen hyttefelt.

Syver Thon har 18 års erfaring med å lage skiløyper på Lenningen, og han sørger for å preparere skiløyper av høy kvalitet for hytteeiere og næringslivet på Lenningen. Lenningen Fjellstue og Valdres Trekkhundklubb tilrettelegger også med løyper for hundekjøring, og disse løypene strekker seg helt til Beitostølen.

Vi fikk gleden av å følge prosessen med å preparere et av Valdres beste skiløypenett, og fikk dokumentert turen fra start til slutt, med unntak av vernede områder i naturreservatene og nasjonalparken hvor det ikke tillates å fly med drone. I skiløypene møtte vi glade hytteeiere som viste en stor grad av takknemlighet for jobben Syver gjør, og kvaliteten på løypene som blir preparert med Lenningen som utgangspunkt.

 

Se vår YouTube-video fra turen i skisporet med Lenningen Løypelag:

Den andre dagen opp Spåtind

Påfølgende dag ble vi invitert med ut i finværet for å kjøre opp sesongens første løyper oppover terrenget mot Spåtind. Her måtte vi først brøyte spor oppover i puddersnøen mot Spåtind, og vi fikk være vitne til en løypekjører med en løypemaskin som tilsynelatende kan ta seg frem overalt hvor det er snø.

På veien opp mot Spåtind kan man skue utover i det norske fjellandskapet mot Hallingdal, Hurrungane i Sogn, Jotunheimen, Norefjell, Rondane, Østerdalen og til langt inn i Sverige. Syver påpekte at Spåtind er det utsiktspunktet i Norge man kan se størst del av Norge, og på 1414 moh. fra toppen av Spåtind i Valdres har man en unik oversikt utover det norske fjellandskapet.

 

Se vår Youtube-video fra turen opp til Spåtind med Lenningen Løypelag:

«Lenningen Løypelag preparerer løypene med utgangspunkt fra Lenningen. Totalt prepareres ca. 60 km løyper, som dekker områdene Lenningen rundt 9,9 km., Holbekkrunden 12,3 km., Røssjøen rundt – Lundsætra 19,0 km., Spåtindtoppen 5 km., Tverrløype Fjellheimen 0,7 km., Ølsjølli – Elveseter 6,5 km., Rotvollrunden 5,9 km. Se løypemaskinens bevegelser på: www.skisporet.no

Det legges ned en betydelig innsats for å kunne tilby flotte skiløyper i Synnfjellet. Hvert område disponerer egne prepareringsmaskiner og løypekjørere. Dette gir oss et sammenhengende løypenett på nesten 300 km.»

https://lenningenloypelag.no

Avslutningsvis så vil vi takke Lenningen Løypelag og Syver Thon for å ha blitt invitert med på to fine dager i skisporet på Lenningen, og vi ser frem til å ytterligere kunne vise frem løypenettet rundt Lenningen og i øyeblikkelig nærhet av Ølsjølitoppen Hyttefelt.

Webutvikler Taulant Shamolli fra Meta IT har utformet en video fra skiløypenettet ved Jomfruslettsfjellet, og vi deler denne som en liten ekstra bonus:

4K | Cross-country skiing | Jomfruslettfjellet Norway | DJI Mavic Air 2

Les mer om aktiviteter rundt Ølsjølitoppen Hyttefelt

Sosiale Medier

Facebook: https://www.facebook.com/Olsjolitoppen
Instagram: Olsjolitoppen
YouTube: Olsjolitoppen

Facebook: Venner av Lenningen Løypelag

Fortsett å lese…

Utforsk idylliske Røssjøen

Utforsk idylliske Røssjøen

Opplev naturen på sitt beste Å eie en hytte på Ølsjølitoppen byr på en rekke fordeler, spesielt for de som setter pris på naturen og som ønsker en flukt fra hverdagens stress. En hytte på...