Det perfekte utgangspunktet

Med Ølsjølitoppen som utgangspunkt bugner det av muligheter for aktiviteter og opplevelser.

Aktivitet - fotturer
Utsikt fra valdres alpint
Skiglede

Det er en herlig følelse å vite at det er muligheter rett utenfor hyttedøren hele året, og at det er kort vei til kjente turer og severdigheter i vakre Valdres. La deg inspirere av noen av mulighetene du har med en hytte på Ølsjølitoppen.

Langrenn og alpint

Valdres er kjent for sine flotte skiløyper og Ølsjølitoppen er et prakteksempel på dette.

Langrenn og alpin

Lenningen løypelag preparer milevis med skiløyper gjennom fjellterrenget rundt Lenningen og Ølsjølitoppen. Her er det ski-in, ski-out som gjelder.

Ølsjølitoppen er et snørikt område, så skisesongen starter tidlig og varer langt utover våren.

Skiløypene kobler seg på større løypenett som åpner for å legge ut på lange turer for de som måtte ønske det.

Du har også mulighet til å benytte deg av Spåtind Skisenter eller Valdres Alpinsenter om det skulle friste med en tur i bakken.

Fjelltoppene egner seg også for toppturer for de som liker å nå toppen uten skiheis.

Turer for store og små

Øst for Ølsjølitoppen finner du Spåtind, den høyeste toppen i Etnedal på 1414 moh. Denne toppen kan du bestige med hytta som utgangspunkt.

Turer for store og små

Det finnes mange fine turmuligheter i det lettkuperte fjellterrenget rundt Ølsjølitoppen som passer for store og små.

Langsua Nasjonalpark er et fint sted for turer i vernet natur med mye dyre- og fugleliv.

Skulle du ønske å legge ut på lengre turer er det en kort kjøretur til topper som Mugnetind, Besseggen og Bitihorn.

Sykling

Valdres er et eldorado for syklister.

Sykling

Ølsjølitoppen og Lenningen har stiene og omgivelsene du trenger for en variert og minnerik sykkeltur. Du har mulighet til å kombinere sykkelturen med en topptur, eller besøke Lenningen fjellstue for en servering av kaffe og vafler før turen går videre.

I likhet med skisporene er det tilrettelagt for korte eller lange turer som kan passe for alle. Prøv f.eks Nord-Etnedal rundt, eller den kjente Mjølkevegen som er populære sykkelruter.

Fiske

Det er godt tilrettelagt for fiske i vannene og elvene i området.

Fiske

Med dype innsjøer, rolige fjellvann og rennende bekker er mulighetene mange. Det settes ut fisk i blant annet Ølsjølifjorden, Rotvollfjorden og Nordre Svarttjern. Sebu-Røssjøen er også kjent for å være et godt fiskevann både sommer og vinter med gapahuk og bålplass på østsiden av vannet.

Langsua Nasjonalpark og Røssjøen naturreservat har mange mil med elver, vassdrag og vann med naturlig fiskebestand kombinert med fisk som settes ut.

Når du kjenner et napp er det størst sjanse for at det er en fjellørret eller røye som har bitt på kroken.

Fisking i Valdres

Valdres.no

Fiskekort

inatur.no

Rakfiskfestivalen

Rakfiskfestivalen er real folkefest i Valdres som tiltrekker besøkende fra hele landet.

Rakfiskfestivalen

Festivalen arrangeres den første helgen i november og er ment for å fremme norsk matkultur med et prioritert fokus på tradisjonell rakfisk fra Valdres. Her finner du smaksprøver, over 100 salgsboder med mat og håndverk i tillegg til dans og konserter hver kveld.

Med Ølsjølitoppen som utgangspunkt kan du samle venner og familie og gjøre Rakfiskfestivalen til en årlig tradisjon.

Mat og kultur

Valdres har i tillegg til de mange aktivitetene tradisjonsrike støler med dyr på beite, fjellstuer og gårder.

Mat og kultur

Det gir mulighet til å smake lokalprodusert mat og oppleve gårdsdrift på nært hold. Fra Ølsjølitoppen er det f.eks kort vei til Gamlestølen og Lenningen fjellstue.

I Valdres finner du også 6 av Norges 28 gjenværende stavkirker, noe som gjør dalføret til regionen med størst konsentrasjon av stavkirker i Norge.

Du kan oppleve kulturarven på Valdres folkemuseum, delta på FRIKAR sitt spektakulære show i Åbergjuvet eller bli med på en av de mange kulturelle festivalene i området.

Opplevelser

Valdres.no

Frikar

Draumefangaren

Adrenalin

Etna, elven som renner gjennom Etnedal er regnet som en av de beste padleelvene i landet og tiltrekker seg padlere fra både inn- og utland. Har du lyst til å prøve rafting kan du gjøre det i Begna eller Sjoa på et nivå tilpasset alle aldre.

Adrenalin

På Lenningen er det planlagt å sette opp en hundekjøringsløype, og mens den etableres kan du prøve Beito Huskeytours som tilbyr hundekjøring både sommer og vinter.

Et annet spennende tilbud er den luftige opplevelsen opp via ferrata løypen på Synshorn. Her klatrer du opp en 90 graders fjellvegg under sikre omstendigheter. Det krever ikke erfaring fra klatring, men gir et sug i magen og en utsikt du sent vil glemme.

Ellers finnes det mange opplevelsesleverandører som kan ta deg med på trugeturer, terrengsykling, klatrekurs eller juving for å nevne noe.

Eit O Anna

Rafting og juvvandring

Via ferrata

Synshorn

Hundekjøring

Beito Husky Tours

Aktiviteter

Valdres.no

Verdt å nevne

Skulle vi skrevet ned alle mulighetene du har med Ølsjølitoppen som utgangspunkt hadde vi aldri blitt ferdig, men vi føler det er verdt å nevne et par ting til.

Skulle det friste med litt golf har vi Valdres Golf som ligger idyllisk til ved aurdalsfjorden. Den velholdte banen har 9 hull med 18 utslagssteder og et klubbhus med cafè og proshop.

Valdres Golf

Det er også verdt å nevne at det er vinmonopol og shoppingmuligheter i blant annet Bagn, Leira, Fagernes og nærbutikker i Bruflat. Du kan med andre ord trygt oppholde deg på hytta i lengre perioder.